ووکامرس چیست؟ مزایا و معایب آن؟
اگر شما هم جز آن دسته از افراد هستید که قصد دارید با استفاده از وردپرس فروشگاه اینترنتی را راهاندازی کنید اما هیچ اطلاعاتی در این باره ندارید، ما در این مطلب به شما کمک خواهیم کرد تا با استفاده از ووکامرس بتوانید
طراحی سایت کسب و کار خود را شروع کنید.
با پیشرفت اینترنت، اکثر افراد در کنار کسب و کار سنتی، شروع به کسب درآمد از طریق آنلاین شاپها نیز کردهاند. به طوری که هر فردی با داشتن فروشگاه اینترنتی میتواند از سرتاسر دنیا مشتریانی را جذب کند و با ارتباط گرفتن با مشتریان خود در همه شهرها محصولات خود را به فروش برساند.
ووکامرس چیست؟
برای
طراحی سایت فروشگاهی، شما به یک سیستم فروشگاه ساز نیاز دارید. افزونه ووکامرس یا WooCommerce یک فروشگاه ساز برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که با استفاده از این افزونه به سادگی میتوان یک فروشگاه قدرتمند را اندازی کنید و محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید.
لازم به ذکر است افزونه یا پلاگین (plugin) به اپلیکیشن های کوچکی گفته میشود که با وردپرس ادغام شده و باعث اضافه شدن قابلیت های جدیدی به آن میشوند. مانند: لایک مطالب، مرتب کردن پست ها، فرم و... .
شما با استفاده از ووکامرس میتوانید محتوای محصولات خود از جمله: عکس محصول، توضیحات محصول، دیدگاه مشتریان و... را در آن قرار دهید.
دلایل استفاده از افونه ووکامرس برای فروشگاه
در سال 2011 میلادی ووکامرس شروع به کار کرد. و با پیشرفت هایی که داشت توانست در بین کاربران خود شهرت و محبوبیت های بسیاری را کسب کند، به طوری که حدود 40 درصد از کل وبسایت های دنیا از وردپرس استفاده میکنند و در بین تمام این وب سایت ها، ووکامرس توانسته است آماری بیش از 28 را به خود اختصاص دهد.
مهم ترین دلیلی که باعث استفاده از ووکامرس شده است رایگان و متن باز بودن آن است. منظور از متن باز (Open Source) یعنی این سیستم اجازه دسترسی به کد های خود را میدهد.
قابلیت های افزونه ووکامرس
- ترجمه شدن افزونه ووکامرس به بیش از 65 زبان دنیا، ازجمله زبان فارسی
- نصب رایگان ووکامرس
- پشتیبانی از افزونه های سئو وردپرس
- قابلیت اضافه کردن توضیحات محصول، مدیریت پیشرفته، وزن و امتیاز دهی
- استفاده ساده و آسان
- قابلیت اتصال به درگاه های پرداخت اینترنتی مختلف
- سیستم انبار گردانی جهت مدیریت محصولات فروشگاه
- امکان اتصال به سیستم پست ایران
- استفاده از نظریات مشتریان برای محصولات و ارتقای کیفیت آنها
- مدیریت سفارشات بر اساس تفکیک کاربران
- مدیریت حمل و نقل
با استفاده از افزونه ووکامرس میتوانید بعد از فروش هر محصول، خدمات پس از فروش را نیز به مشتریان خود ارائه دهید و بر روی آمار فروش کسب و کار خود نظارت های لازم را داشته باشید.
شما با استفاده از این فرونه میتوانید سایت فروشگاهی خود را به سادگی طراحی کرده و دیگر نیازی به پرداخت هزینه های اضافه برای طراحی سایت خود نداشته باشید.
مزایای ووکامرس
ووکامرس از مزایای بیشماری بهره میبرد که هرکدام از آنها کمک بسیار زیادی به شما میکند که در ادامه به آنها میپردازیم
- همانطور که قبلا اشاره کردیم ووکامرس سیستم متن باز است.
- ووکامرس توانایی ارائه خدمات مطابق با هر فروشگاهی را دارد.
- قابلیت شخصی سازی در ووکامرس. یعنی شما میتوانید تغییراتی را مطابق سلیقه خود ایجاد کنید.
- دریافت گزارش فروش سریع و دقیق.
- بروزرسانی های مرتب که در نتیجه در امنیت و کیفیت آن تاثیر مثبتی دارد.
- با استفاده از اپلیکیشن اندرویدی ووکامرس میتوانید فروشگاه خود را مدیریت کرده و بر محصولات خود نیز نظارت کنید.
- امکان قرار دادن محصولات با تعداد بیشمار و درج تصویر برای هر محصول به صورت گالری.
- امکان برگذار کردن جشنواره های فروش با استفاده از کد تخفیف.
- امکان فروش محصول در همه کشور ها و حتی اختصاص دادن محصولات به یک کشور خاص.
- امکان مشاهده جزییات کامل خرید.
- پشتیبانی از بیشتر قالب های مورد استفاده برای وردپرس
معایب ووکامرس
در کنار تمام مزایایی که در بالا نام برده شد این افزونه دارای معایبی نیز میباشد که در ادامه به مهم ترین آنها میپردازیم.
- بالا بودن قیمت برخی از افزونه های جانبی مورد نیاز برای فروشگاه.
- برای افرادی که مبتدی هستند ممکن است کارکردن با ووکامرس کمی مشکل ساز شود.
- در صورت بروز هرگونه مشکل، پشتیبان و متخصص مشخصی وجود ندارد.
- ووکامرس با برخی معیار های سئو مانند canonical URLs و page doubling مشکل دارد.
- بروزرسانی های مکرر و پی در پی ممکن است برخی کاربران را اذییت کند. در برخی موارد اگر مشکلی پیش بیاید کاربران باید متنظر بروزرسانی جدیدی باشند تا این مشکل برطرف شود.
- با افزایش تعداد محصولات، ممکن است شما به مرور متوجه کند شدن سرعت سایت خود شوید. این موضوع نیز به دلیل ناهماهنگی و عدم یکپارچگی سیستم فروشگاهی ووکامرس است. به همین دلیل اکثر فروشگاه های بزرگ از ووکامرس استفاده نمیکنند یا در صورت استفاده، هزینه های زیادی را برای سرور پرداخت میکنند که این کار توجیح اقتصادی ندارد.
بیشتر بخوانید:
آموزش و نصب فروشگاه ساز woocommerce
تا اینجای کار با افزونه ووکامرس آشنایی پیدا کرده و مزایا و معایب آن را نیز بررسی کردهایم. در ادامه به مراحل نصب این افزونه میپردازیم
- تهیه هاست و دامین
در مرحله اول خرید هاست و دامنه برای ایجاد هر نوع وب سایت یا فروشگاه اینترنتی الزامی است. پیشنهاد میشود برای خرید هاست و دامنه از شرکت های معتبر خریداری کنید.
- نصب وردپرس
همانطور که قبلتر گفته شد، ووکامرس یک افزونه است. پس ابتدا لازم است وردپرس را روی هاست خود نصب کنید. برای دانلود وردپرس بر روی لینک org/download کلیک کنید. هنگامی که شروع به نصب وردپرس میکنید، میتوانید زبان آن را نیز انتخاب کنید.
- نصب ووکامرس
نصب ووکامرس مانند سایر افزونه ها کار ساده ای است. در ابتدا باید در وردپرس، به قسمت پیشخوان یا داشبورد مراجعه کنید. سپس در بخش افزونه ها گزینه افزودن را انتخاب کنید.
سپس در کادرجستجو، واژه woo commerce را وارد کنید. به عنوان اولین نتیجه نصب ووکامرس را خواهید دید. تنها کاری که لازم است انجام دهید، کلیک روی گزینه نصب در کنار افزونه است. بعد از نصب باید صبر کنید تا ترجمه فارسی نیز دانلود و نصب شود.
بعد از نصب یا آپدیدت شدن ترجمه فارسی، متن روی دکمه به فعال کردن تغییر مییابد. برای فعال سازی لازم است تا روی آن کلیک کنید.
بعد از انجام این مراحل، کار نصب ووکامرس تمام میشود و شما در این لحظه میتوانید به طراحی و راهاندازی فروشگاه اینترنتی خود بپردازید.
پایان
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعاتی را به صورت کلی در مورد افزونه ووکامرس در اختیار شما قرار دهیم و مزایا، معایب و کاربرد آن را برای شما بررسی کردیم.
در صورت رضایت از این مقاله نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید یا اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در این مورد داشتید منتظرتماس شما هستیم.