شاخص کلیدی عملکرد (KPI) یک متغیر قابلاندازهگیری است. شرکتها و سازمانها برای سنجش میزان پیشرفت خود برای پیشبرد اهداف در بازه زمانی مشخص از این شاخص کلیدی استفاده می کنند. کلمه (KPI) مخفف شدهی Key Performance Indicator می باشد. این متغیر به افرادی در سرتاسر سازمان کمک میکند تا برای
سئو سایت خود تصمیمهای درستی بگیرند. شاخص کلیدی عملکرد به همه بخشهای مختلف یک سازمان از منابع انسانی، امور مالی یا حتی بازاریابی و فروش کمک میکند تا با استفاده از استراتژیهای مختلف روبه جلو حرکت کنند.
چرا (KPI) برای سازمانها اهمیت دارد؟
KPI یک روش بسیار مهم است که با استفاده از آن می توانید درخصوص نحوه عملکرد کارکنان در راستای رسیدن به اهداف تعیین شده اطلاعاتی به دست آورید. در ادامه توضیحات به دلایل اهمیت شاخص کلیدی عملکرد خواهیم پرداخت؟
موارد زیر اهمیت استفاده از شاخص کلیدی عملکرد را نشان می دهد.
همسو کردن گروه ها در یک جهت
برای اندازهگیری موفقیت در پروژهها و عملکرد کارکنان، شاخص کلیدی عملکرد گروهها را در یک راه نگه میدارد.
ارائه یک بررسی سلامت
شاخص کلیدی عملکرد به شما این امکان را میدهد تا نگاهی واقعبینانه به عوامل ریسکی و شاخص های مالی داشته باشید.
امکان تحلیل و بازبینی خریدها
شاخص کلیدی عملکرد به شما کمک میکند تا بتوانید به طور واضح موفقیتها و شکستهایتان را تحلیل کنید، بنابراین همه عواملی که برای شما کارایی ندارند و همچنین برگه خریدهایی که به کار شما میآید بهصورت خودکار نمایان میشوند.
گروههای خود را پاسخگو نگه دارید
مطمئن شوید که همه افراد با شاخص کلیدی عملکرد، ارزشی ارائه کنند که به همه کارمندان کمک کند تا پیشرفتهای خود را ببیند و همچنین به مدیران نیز کمک میکند تا کارها را بهخوبی پیش ببرند.
انواع KPI
KPIها یا شاخص کلیدی عملکرد از انواع مختلفی برخوردار است. برخی از آنها پیشرفت اهداف را در یک ماه اندازهگیری میکنند و برخی از آنها نیز بر روی مدتزمانهای طولانی تمرکز دارند. وجه اشتراکی که بین تمام شاخصهای کلیدی عملکرد وجود دارد این است که تمام روشها با اهداف استراتژیک مرتبط هستند. ما در این مطلب شمارا با انواع رایج شاخصهای کلیدی عملکرد آشنا میکنیم.
شاخصهای کلیدی عملکرد استراتژیک
وظیفه این شاخص کلیدی عملکرد، نظارت بر اهداف سازمان است. مدیران سازمانها معمولاً به یک یا دو KPI استراتژیک نگاه میکنند تا دریابند که سازمان در زمانهای معین چگونه کار میکند. بهعنوانمثال بازگشت سرمایه، درآمد و سهم بازار ازاینقبیل کارها هستند
شاخصهای کلیدی عملکرد (پیشرو و عقبمانده)
جدا از تعریفی که از شاخصهای کلیدی عملکرد شنیدیم، در ابتدا باید تفاوت بین شاخصهای پیشرو و عقبمانده را بندانیم. وظیفه شاخصهای پیشرو، پیشبینی آینده و اتفاقاتی که در آینده قرار است بیفتد است. اما شاخصهای عقبمانده اتفاقات و رویدادهای گذشته را ردیابی میکند.
شاخصهای کلیدی عملکرد (عملیاتی)
این شاخص کلیدی عملکرد معمولاً در بازههای زمانی کوتاهتری عملکرد را اندازهگیری میکند و بر فرایندها و کاراییهای سازمان متمرکز است. مانند فروش بر اساس منطقه و میانگین هزینههای حملونقل ماهانه و هر خرید.
شاخصهای کلیدی عملکرد (عملکردی)
تعداد زیادی از شاخصهای کلیدی عملکرد به یکسری کارکردهای خاصی مانند امور مالی یا فناوری اطلاعات ارتباط دارند. درحالیکه ممکن است فناوری اطلاعات زمان حلوفصل یا میانگین زمان کار را ردیابی کند، اما KPIهای مالی حاشیه سود ناخالص یا بازده داراییها را ردیابی میکند. این KPIها نیز میتوانند بهعنوان دسته استراتژیک یا عملیاتی نیز طبقهبندی شوند.
بیشتر بخوانید:
چگونه شاخصهای کلیدی عملکرد را توسعه دهیم
با استفاده از دادههای بسیار، اندازهگیری همه چیز یا حداقل چیزهایی که اندازهگیری آسانی دارند، میتوانند وسوسهانگیز باشد. یکی از مهمترین جنبههای تعریف KPI تمرکز استراتژیک است. در ادامه برخی از بهترین شیوههای مناسب برای توسعه KPI آورده شده است.
نحوه استفاده از شاخصهای کلیدی عملکرد
با افرادی که از گزارشهای KPI استفاده میکنند صحبت کنید تا متوجه شوید که آنها میخواهند به چه چیزی برسند و به چطور از آنها استفاده میکنند. این کار به شما کمک میکند تا KPIهایی را که مرتبط به کاربران تجاری هستند و همچنین اهمیت زیادی برای آنها دارند را تعریف کنید.
آنها را به اهداف استراتژیک گره بزنید
اگر شاخصهای کلیدی عملکردی که شما برای کسبوکارتان تعین کردهاید، ارتباطی به کسبوکار شما نداشته باشند در واقع شما در حال وقت تلف کردن هستید. درحالیکه ممکن است آنها به یک عملکرد تجاری خاصی مانند منابع انسانی یا بازاریابی ارتباط داشته باشند. هر شاخص کلیدی عملکرد مستقیماً باید به اهداف کلی کسبوکار شما مرتبط باشد.
1. شاخصهای کلیدی عملکرد هوشمند را بنویسید
KPIهایی که بیشترین تأثیر را دارند از فرمول اثبات شده SMART استفاده میکنند. اطمینان پیدا کنید که آنها خاص، قابلدستیابی، قابلاندازهگیری، محدود به زمان و واقعبینانه هستند. مانند مثالهای: افزایش امتیاز خالص تبلیغکننده به میزان 25 درصد سه سال آینده یا افزایش فروش به مقدار 5 درصد در هر سه ماه.
2. آنها را واضح نگه دارید
همه افرادی که در سازمان شما وجود دارند باید از KPI شما درک کاملی داشته باشند تا بتوانند بر اساس آنها عمل کنند. به همین منظور سواد داده بسیار مهم است. زیرا زمانی که مردم به این درک برسند که چطور با دادهها کار کنند، میتوانند با تصمیمات درست خود سوزن را در جهت درستی حرکت دهند.
3. برنامهریزی برای تکرار
همانطور که میدانید کسبوکارها و مشتریان تغییر میکنند، پس ممکن است شما لازم داشته باشید که شاخص کلیدی عملکرد خود را نیز بازبینی کنید. شاید برخی از آنها دیگر مرتبط نباشند، یا باید بر اساس عملکردی که داشتهاید تنظیم کنید. مطمئن شوید که برای مواقع ضروری برنامهای برای ارزیابی و ایجاد تغییرات در شاخصهای کلیدی عملکرد خود دارید.
4. جلوگیری از اضافهبار شاخصهای کلیدی عملکرد
هوش تجاری به سازمانها این امکان را میدهد که دسترسی انبوهی به دادهها و تجسم دادهای تعاملی داشته باشند و باعث میشود که اندازهگیری همه چیز آسان شود. بهخاطر داشته باشید که تعریف شاخص کلیدی عملکرد اشاره به مهمترین اهداف دارد. پس با تمرکز بر روی تأثیرگذارترین اقدامات، از اضافهبار KPI دوری کنید.
سهگام برای شاخصهای کلیدی عملکرد قویتر
اگر شاخص کلیدی عملکرد شما نتایجی که از آن انتظار دارید را به شما نمیدهد، زمان آن رسیده که در استراتژیهای خود بازبینی داشته باشید و آنها را تنظیم کنید. در این نقطه سه کار وجود دارد که با انجامدادن آنها به شما اطمینان میدهند که افراد در سراسر سازمان میدانند شاخصهای کلیدی عملکرد شما چیست؟ و چگونه برای تصمیمگیریهای مبتنی بر دادهها که بر کسبوکار شما تأثیر میگذارد از آنها استفاده کنید.
1. شاخص کلیدی عملکردی را انتخاب کنید که بیشترین اهمیت را دارد
برای اینکه از اندازهگیری اطمینان داشته باشیم، باید یک تعادل میان شاخصهای پیشرو و عقبمانده در نظر داشته باشید. کمک شاخصهای عقبمانده به ما این است که یک دوره زمانی معین مانند فروش در یک ماه گذشته را درک میکنیم و همچنین کمک شاخصهای پیشرو این است که آن چیزی که بر اساس دادهها ممکن است اتفاق بی افتد را پیشبینی میکنیم و برای بهبود نتایج به ما کمک میکند تا کاراها انجام دهیم
2. یک فرهنگ مبتنی بر شاخصهای کلیدی عملکرد ایجاد کنید
اگر افراد شاخص شناخت درستی از شاخصهای کلیدی عملکرد نداشته باشند و متوجه نباشند که چطور از آنها استفاده کنند. شاخصهای کلیدی عملکرد معنای خود را ازدستداده و عملاً بیاستفاده میشوند. پس ما باید سواد دادهای سازمان خود را افزایش دهیم تا همه به سمت اهداف استراتژیک تعین شده و یک هدف کلی که پیشرفت سازمان است پیش بروند
3. تکرارکردن
برای بروز نگهداشتن شاخصهای کلیدی عملکرد، باید بر اساس نوسانات مشتریان و بازار در برخی استراتژیها تجدیدنظر کرد. مرتباً آنها را بررسی کنید تا اگر نیاز به تغییراتی بود بهموقع تغییرات لازم را انجام دهید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی بر این شد که شمارا با
Key performance indicator (KPI) آشنا کنیم و بهترین روشها را برای بهبود
سئو سایت شرکتی شما مطرح کنیم. اگر تجربهای در این مورد دارید یا بعد از خواندن این مطلب علاقه دارید که این بحث بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد لطفاً با ما در میان بگذارید.