انواع سئو، مزایا و معایب آن ها

امروزه سئو یکی از مهم ترین فرآیندهایی که در حوزه ی دیجیتال مارکتینگ نقش مهمی در افزایش رتبۀ سایت و قرار گرفتن سایت جزء لیست نتایج جستجو می شود. همۀ کسب و کارها برای پیشرفت و بیشتر دیده شدن نیاز به سایت و سئوی سایت دارند اما، سوال این است که سئو چیست؟ چگونه می تواند در افزایش ترافیک سایت نقش خود را ایفا کند؟ و ... با ما همراه باشید در این مقاله در مورد انواع سئو، عملکرد و مزایا و معایب هر کدام صحبت خواهیم کرد.

سئو چیست؟

SEO یا Search engine optimazation  یعنی بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجوی است یا به عبارت دیگر به مجموعه فعالیت هایی که افراد برای بالا بردن جایگاه سایت خود در بیرون از سایت یا خارج از آن انجام می دهند سئوی سایت گفته می شود. سئو را به عنوان یکی از شاخه های دیجیتال مارکتینگ معرفی کرده اند. که شامل انواع سئو می شود.

سئو یعنی شما باید با پیاده سازی برخی اصول و استانداردها برای فهماندن منظور خود و فعالیت های سایتتان نهایت تلاش خود را بکنید تا موتورهای جستجو منظور شما را متوجه شوند.

[caption id="attachment_508" align="aligncenter" width="944"]انواع سئو، مزایا و معایب آن ها انواع سئو، مزایا و معایب آن ها[/caption]

همانطور که می دانید موتورهای جستجوی برخی الگوریتم های خاص را در نظر گرفته اند تا بر اساس آن ها محتوای سایت ها را در صفحۀ اول نتایج جستجو نمایش دهند. چنانچه شما محتوای سایتتان را بر اساس این قواعد و اصول تهیه و بارگذاری کرده باشید می توانید امتیاز بالایی از موتورهای جستجو دریافت کنید و سایتتان در لول بالایی از نتایج جستجو قرار گیرد.

یک جملۀ معروفی هست که می گوید اگر می خواهید چیزی را کسی پیدا نکند آن را در صفحۀ دوم نتایج گوگل قرار دهید. این جمله بیانگر این است برای دیده شدن باید سعی کنید در صفحۀ اول نتایج گوگل قرار گیرید. دیده شدن و شناخته شدن سایت برای هر کسب و کاری امری ضروری است که سئو سایت نقش بسیار مهمی در رسیدن به اسن هدف دارد علاوه بر دیده شدن سایت ترافیک سایت شما را نیز بالا می برد که همۀ این اتفاقات رسیدن به هدف مهمتر که افزایش درآمد و سودآوری بیشتر است را حتمی می کند.

چند مزیت دیگر سئوی سایت:

  • ترافیک سایت را به طور طبیعی بالا می برد.
  • نرخ تبدیل سایت را افزایش می دهد.
  • موجب برندینگ شدن کسب و کار شما می شود
  • چندین برابر هزینه ای که برای سئوی سایت خود صرف می کنید به شما بر می گردد اما، برای استفاده از روش های دیگر تضمینی وجود ندارد که هزینه های صرف شده مجدد برگردند.
  • نسبت به رقبای خود پیشرفت چشم گیری خواهید داشت.

چرا سئو برای موتورهای جستجو مهم است؟

الگوریتم هایی که توسط گوگل طراحی شده اند همواره در صدد نمایش بهترین و با کیفیت ترین محتوا به مخاطبان می باشند؛ به عبارتی دیگر گوگل که به عنوان یکی از بزرگترین موتورهای جستجوی دنیا شناخته شده است پیوسته در تلاش است با تعیین برخی معیارها بتواند در نمایش بهترین و با کیفیت ترین محتواها به خوبی عمل کند. اما سوال این است که نقش سئو برای رسیدن به این هدف مهم چیست؟

همانطور که قبلا اشاره شد انواع سئو سایت بر اساس معیارهای مشخصی که گوگل تعیین کرده است انجام می شود. یعنی افرادی که قصد انتشار محتوا متنی خود در سایتها را دارند؛ محتوای آن ها باید منطبق با معیارها و استانداردهای تعیین شده توسط گوگل باشد چون موتورهای جستجو این موضوع را متوجه می شوند و برای راضی نگه داشتن کاربران سعی می کنند محتوایی مه مناسب تر و سئو شده است را به آن ها نمایش دهند. اما سوال دیگر این است که رضایت کاربران و مخاطبان چه تاثیری بر سئوی سایت خواهد داشت؟

انواع سئو سایت

 تاثیر رفتار کاربران بر سئوی سایت:

این موضوع را با یک مثال برایتان ملموس تر می کنیم؛ تصور کنید پس از وارد کردن آدرس یک سایت یا کلیک کردن بر روی یک لینک وارد سایتی می شوید و با صفحاتی با محتوای غیر استاندارد و غیر اصولی مواجه می شوید که خیلی از مواردی که یک سایت جذاب می تواند  داشته باشد را ندارد، طبیعتا اولین کاری که می کنید پس از چند ثانیه سایت را ترک می کنید. حال اگر کاربران زیادی مانند شما همین کار را انجام دهند موتورهای جستجوی گوگل این موضوع را تشخیص داده و رتبۀ سایت را کم می کنند.

چون یکی از معیارهایی که گوگل برای امتیاز دهی به سایت ها تعیین کرده است مدت ماندگلریکاربران در سایت است که هرچه کاربران بیشتری و مدت طولانی تری در سایت بمانند سیگنال های مثبت و موثری که دال بر بهینه بودن سایت است برای موتورهای جستجو ارسال می شود و رتبۀ سایت افزایش می یابد. با این تفاسیر می توان گفت که رفتار کاربران در سئوی سایت بسیار مهم و تاثیر گذاری است و در مقالات دیگر نیز اشاره شده است که هدف از سئوی سایت بهبود تجربۀ کاربری است و صرفا برای بهتر شدن رابط کاربری سایت ها سئو می شوند.

  سئوی سایت می تواند از طریق موارد زیر موجب بهبود تجربۀ کاربری شود:

  • سرعت بار گذاری صفحات سایت را بالا می برد
  • محتوای با کیفیت و مرتبط با سایت را نمایش می دهید
  • محتوای یونیک و غیر تکراری را در سایت خود برای کاربران ارائه می دهید.
  • با استفاده از سئو می توانید یک سایت واکنشگرا داشته باشید
  • می توانید محتوایی را که پاسخگوی سوالات و نیاز کاربران باشد در سایت قرار دهید.

تا این قسمت شما را با کلیات سئو آشنا کردیم اما، اکنون می خواهیم شما را با انواع سئو و کاربردهای آن ها آشنا کنیم.

[caption id="attachment_510" align="aligncenter" width="800"]انواع سئو، مزایا و معایب آن ها انواع سئو، مزایا و معایب آن ها[/caption]

انواع سئو:

برای داشتن یک سایت بهینه و مناسب شما می توانید انواع سئو استفاده کنید و سایت خود را به سه روش های اصولی و صحیج مختلف انجام دهید.

اولین مورد سئوی داخلی (on-page) :

انجام برخی فعالیت ها در راستای بهبود سئوی سایت که شامل درج محتوای مناسب، بارگذاری فایل ها با حجم کم و ریسپانسیو کردن سایت و ... که به طور کلی همۀ آن ها موجب نمایش بهتر و با کیفبت تر صفحات سایت شما به کاربران می شوند سئوی داخلی سایت گفته می شود.

از جمله موارد دیگری که به سئوی داخلی مربوط می شوند می توان به لینک سازی داخلی، انتخاب موضوع مناسب و مرتبط، انتخاب قالب جذاب و مناسب و... اشاره کرد.

دومین مورد سئوی خارجی(off-page) :

اگر شما قصد افزایش ترافیک سایت را دارید می توانید در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید تا برای بهینه سازی off-page

گام مهمی بردارید. به عبارتی دیگر به مجموعه فعالیت هایی که برای بهینه سازی سایت در فضای خارج از آن صورت می گیرد سئوی خارجی می گوییم.

از جمله مواردی که می توانند در این دسته بندی قرار گیرند دریافت بک لینک ها، پاسخ دهی به کامنت های مخاطبان، تشکیل کمپین های سئو و ..

سومین مورد سئوی فنی ( Technical):

با استفاده از سئوی فنی کدهای سایت شما به بهترین حالت ممکن بررسی می شوند. به همین دلیل است که یادگیری طراحی سایت را مقدم بر یادگیری سئو می دانیم چون برای سئوی فنی شما باید با کد نویسی سایت آشنا باشید. در یک تعریف کلی کد نویسی سایت به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در جهت رفع مشکلات فنی سایت باشد و این اقدامات بر اساس الگوریتم های گوگل اجرا می شوند.

از جمله فعالیت های سئوی فنی  می توان واکنشگرایی سایت، مسائل مربوط به ایندکس نشدن صفحات، بررسی کدهای سایت و... را نام برد.

بیشتر بخوانید

انواع سئو، مزایا و معایب آن ها

 انواع روش برای انجام سئوی سایت:

انجام مجموعه فعالیت های سئو محور به منظور بهینه سازی سئوی سایت به سه روش انجام می گیرد:

 اولین روش سئوی کلاه سفید:

اگر شما برای بالا بردن رتبه و جایگاه سایت خود مطابق با استانداردها و معیارهای تعیین شده با الگوریتم های گوگل تمام فعالیت های سئوی سایت را انجام دهید می توان گفت از روش سئوی کلاه سفید استفاده کرده اید. استفاده از روش های سئوی کلاه سفید بدون خطر هستند و تاثیر پایدارتری بر سئوی سایت خواهند داشت.

دومین روش سئوی کلاه سیاه:

استفاده از روش سئوی کلاه سیاه برای کسانی است که می خواند راه صد ساله را یک شبه طی کنند. پیشبرد فعالیت های سایت با سئوی کلاه سیاه مطابق با الگوریتم های موتورهای جستجو نیست و معمولا سعی می شود استانداردها و الگوریتم های تعیین شده گوگل نادیده گرفته شوند.

استفاده غیر اصولی و نامناسب از کلمات کلیدی، ایجاد pbn ها به جای دریافت بک لینک های قوی جزء فعالیت های سئوی کلاه سیاه محسوب می شوند.

به طور خلاصه سئوی کلاه سیاه فقط به شما در سرعت بهینه سازی سایت کمک می کند اما، تا زمانی که سئوی سایت بر اساس الگوریتم های موتور جتسجو نباشد همواره سایت شما در معرض خطر و جریمه شدن خواهد بود و ممکن است شما را به خانۀ اول برگرداند.

سومین روش استفاده از سئوی کلاه خاکستری:

فعالیت هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند از سئوی کلاه سفید پر خطرتر و از سئوی کلاه سیاه کم خطرتر می باشند. الگوریتم ها در این روش تا حدی نادیده گرفته می شوند. احتمال جریمه شدن در این روش کمتر از سئوی کلاه سیاه است.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙