سئو تکنیکال چیست؟ و اهمیت آن در رتبه بندی

آیا به دنبال رتبه بندی سایت خود در صفحه اول گوگل هستید و برنامه های مختلفی برای نوشتن محتوای غنی با بیشترین کلمات کلیدی جستجو شده دنبال کرده اید،وبعد از عدم نتیجه شگفت زده شده اید! شاید شما ندانید که سئو تنها محدود به محتوای خوب نیست، بلکه تکنیکال سئو باید بررسی شود و مطمئن شوید که هیچ مشکلی در آن وجود ندارد، سئو فنی یا سئو تکنیکال عبارت Technical SEO به بهبود جنبه های فنی سئو سایت شما به منظور تسهیل خزیدن و ایندکس کردن ربات های جستجوگر اشاره دارد.

به ظاهر شدن آن در صفحه اول موتورهای جستجو کمک می کند و شامل همه موارد مربوط به زیرساخت سایت شما می شود. .

اهمیت سئو فنی

هدف گوگل و سایر موتورهای جستجو ارائه بهترین نتایج ممکن به کاربر برای سرچ کردن جستجوی خود است. بنابراین خزنده های گوگل و سایر موتورهای جستجو صفحات وب را می خزند و آن ها را بر اساس عوامل بسیاری (اهمیت سئو فنی )که بر تجربه کاربر تاثیر می گذارند مانند: سرعت بارگذاری صفحه، جستجو، ارزیابی می کنند.

ربات های موتور به درک محتوای صفحات شما کمک می کنند.بنابراین، با بهینه‌سازی جنبه‌های فنی، به موتورهای جستجو کمک می‌کنید تا سایت شما را بخزند و درک کنند، و به شما رتبه بالادر سرچ اختصاص دهند.

بیایید به مهم ترین عوامل تکنیکال سئو برای سایت شما بپردازیم که بر رتبه شما در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد

مهمترین فاکتورهای سئو تکنیکال

 آدرس اینترنتیURL

مخفف Uniform Resource Locator است که آدرس وب سایت شماست و از 5 جزء به شرح زیر تشکیل شده است:

 پروتکل:

پروتکل انتقال داده بین مرورگر و وب سایت است (در طول مقاله بیشتر در مورد آن خواهید دانست)ساب دامنه: از پروتکل پیروی می کند و WWW است، اما در سایت های بزرگ یک زیر دامنه اختصاصی برای آن طراحی شده است.

نام دامنه:

نام تجاری شما TLD: مخفف Top Level Domain استو نام دامنه را دنبال کنید، و بیشتر اوقات (com، net، org، edu) دامنه برند شما را بیان می کند.

به عنوان مثال:شبکه: برای فناوریEdu: حوزه آموزشCom: مؤسساتSlug: موضوع محتوای صفحه است که بازدید کننده در سایت از آن استفاده می کند و از کلمات کلیدی استفاده می شود که محتوا را بیان می کند.

[caption id="attachment_2162" align="aligncenter" width="311"]سئو تکنیکال سئو تکنیکال[/caption]

URL چگونه بر بهینه سازی موتور جستجو تاثیر می گذارد؟

URL به موتورهای جستجو کمک می کند تا نتایج مرتبط را به کاربر ارائه دهند تا جستجوگر بداند که اگر روی پیوند کلیک کند دقیقاً چه چیزی را خواهد دید.

برای اینکه URL برای سئو مناسب باشد باید:

کوتاه، ساده برند خود را بیان کنید.

حاوی کلمات کلیدی (یک یا دو کلمه) مرتبط با محتوای صفحه و سایت است.

از پروتکل HTTPS برای معتبرتر کردن سایت خود استفاده کنید.

از برچسب ها برای جداسازی کلمات استفاده کنید.

URL ها از فاصله برای جدا کردن کلمات استفاده نمی کنند و در عوض از (-,/) برای جدا کردن آنها استفاده می کنند.

توجه: از زیرخط (_) استفاده نکنید.

در زبان انگلیسی از حروف کوچک استفاده کنید نه حروف بزرگ

اضافه کردن www در URL ضروری نیست زیرا قدیمی به نظر می رسد، تایپ آن زمان بیشتری می برد و فضای بیشتری را در نوار آدرس اشغال می کند.

پروتکل www و سئو تکنیکال

همچنین مرورگر گوگل کروم پروتکل www و HTTPS:// را در نوار آدرس پنهان می کند زیرا اطلاعاتی هستند که برای نمایش مهم نیستند و در مقابل نشانگر نماد قفل امن را نمایش می دهد.

2- HTTPS و SSLHTTPS

مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure است که پروتکلی برای انتقال داده ها بین مرورگر و وب سایت است و برای افزایش امنیت انتقال داده ها رمزگذاری شده است، به طوری که داده های کاربران مانند:

نام، آدرس ایمیل آنها و رمزهای عبور را نمی توان در حین انتقال به سرقت برد، زمانی که کاربر آنها را در سایت وارد می کند.برای ویژگی امنیتی، HTTPS از پروتکل SSL استفاده می کند که مخفف لایه سوکت های امن است، که یک پروتکل امنیتی برای تسهیل حریم خصوصی انتقال داده ها و اطلاعات برای ارتباط از طریق اینترنت است.

این پروتکل ارتباط بین برنامه های کاربردی وب و سرور، راتأیید می کند که جعلی نبوده اند.بنابراین نماد قفل در URL نشان می‌دهد که سایت به جای استفاده از HTTP از SSL و HTTPS استفاده می‌کند و گوگل تمام وب‌سایت‌هایی را در نوار URL که از HTTPS استفاده نمی‌کنند به‌عنوان غیر امن علامت‌گذاری می‌کند.

[caption id="attachment_2163" align="aligncenter" width="1000"]سئو تکنیکال سئو تکنیکال[/caption]

3- نقشه سایت

برای اینکه ربات‌های جستجوگر بتوانند به طراحی سایت وردپرس شما حرکت کنند و محتوای آن را کشف کنند، به دستورالعملی نیاز دارید که خزیدن را برای آنها آسان‌تر کند، بنابراین یک نقشه سایت ایجاد کنید، که مجموعه‌ای از URL های پنهان در صفحات سایت شما است که یک نقشه در نظر گرفته می‌شود.

که به ربات‌های جستجوگر کمک می‌کند محتوای سایت شما را بشناسند و با پیمایش بین لینک‌های داخلی آن را جستجو کنند و سهولت خزیدن به معنای سهولت فهرست‌بندی صفحاتدر سئو تکنیکال انجام دهد.

کنسول جستجوی گوگل

برای اینکه نقشه سایت خود را بشناسید و مطمئن شوید که همه صفحات بایگانی شده اند، از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید تا مطمئن شوید که تمام صفحات سایت شما Index هستند و اگر صفحاتی را پیدا کردید که بایگانی نشده اند، از فایل Robot.txt استفاده کنید.

 فایل Robots.txt

این فایلی است که صفحات و آدرس‌هایی را که روبات‌های جستجوگر می‌توانند در وب‌سایت شما دسترسی داشته باشند، تعریف می‌کند . ربات‌ها را به صفحات سایت شما که می‌خواهید ایندکس کنید هدایت و هدایت می‌کند و آنها را از صفحات غیرضروری که نمی‌خواهید بایگانی کنید، دور نگه می‌دارد.

برای مثال صفحاتی که می‌خواهید اطلاعاتی را که می‌خواهید فهرست کنید تکمیل کنید یا اطلاعاتی که نمی‌خواهید با بازدیدکننده به اشتراک بگذارید.

 سرعت سایت در تکنیکال سئو

سرعت سایت در تکنیکال سئو به این معنی است که وقتی شخصی از صفحه ای در سایت شما بازدید می کند، محتوای شما با چه سرعتی بارگذاری می شود و سرعت بارگذاری سایت با سرعت بارگیری یک صفحه در سایت شما متفاوت است.

بین 2 تا 3 ثانیه زمان ایده آل برای بارگذاری سریع سایت شما است.

اهمیت سرعت برای سئو سایت؟

گوگل در سال 2010 اشاره کرد که سرعت سایت یکی از عواملی است که الگوریتم ها از آن برای رتبه بندی صفحات در صفحه اول نتایج جستجو هنگام ارائه نتایج جستجو به کاربران خود استفاده می کنند.

سرعت پایین سایت یعنی موتور های جستجو نمی توانند در زمان مناسب محتوای سایت شما را شناسایی وبه کاربر نمایش دهند.به گفته گوگل، بهبود سرعت شما فقط برای یک ثانیه، رسپانسیو موبایلی شما را تا 27 درصد افزایش می دهد.

سئو تکنیکال

بیشتر بخوانید

چگونه سرعت سایت خود را اندازه گیری می کنید؟

گوگل ابزار Google PageSpeed ​​Insights را در اختیار شما قرار می دهد که ابزاری رایگان و آسان برای استفاده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL سایت خود را اضافه کنید و این ابزار ارزیابی سرعتوب سایت شما را به شما نشان می دهد. در هر دو دستگاه موبایل و دسکتاپ همچنین دلایل کندی بارگذاری و راه های حل آنها را توضیح می دهد.

GTmetrix

GTmetrix وجود دارد که تجزیه و تحلیل دقیقی از عملکرد سایت شما، زمان بارگذاری و ایندکس کردن سایت شما ارائه می دهد و همچنین نکاتی را برای افزایش سرعت سایت ارائه می دهد.و اگر می خواهید سرعت سایت خود را با رقبای خود مقایسه کنید، این سایت به شما کمک خواهد کرد، Webpagetest.

عواملی که باعث افزایش سرعت سایت شما می شود

فشرده سازی تصاویر

تصاویر از جمله عناصر بصری هستند که در ظاهر سایت تاثیر دارند، اما ممکن است از نظر اندازه بزرگ باشند و بر سرعت بارگذاری سایت تأثیر بگذارند، بنابراین راه حل این است که آنها را فشرده کنید تا حجم آنها کاهش یابد. ابزارهایی مانند Tinypng وجود دارند که به شما کمک می کنند اندازه تصویر را کاهش دهید

تغییر مسیرها را کاهش دهید

تغییر مسیرهای زیاد باعث صدمه دیدن و کاهش سرعت سایت می شودCSS، جاوا اسکریپت و HTML را کوچک کنیدCSS، جاوا اسکریپت و HTML خود را کوچک نگه دارید،

به این معنی که فضاها، کاراکترها، نظرات و سایر عناصر غیر ضروری را حذف کنید تا اندازه فایل کاهش یابد و ادغام آن آسان تر شود.گوگل CSSNano و UglifyJS را برای این کار توصیه می کند

از CDN ها استفاده کنید

این مخفف کلمه Content Distribution Network است و به عنوان شبکه تحویل محتوا شناخته می شود که شبکه هایی از سرورهایی است که برای توزیع کمپین تحویل محتوا استفاده می شود.

کپی های سایت شما در چندین مرکز داده از نظر جغرافیایی متنوع ذخیره می شود تا بازدید کننده سریعتر داشته باشد. وب سایت شما به طور کامل برای گوشی های هوشمند پاسخگو است - Mobile Friendlyآیا می دانستید که ترافیک وب سایت از دستگاه تلفن همراه حداقل 35 درصد است!

بنابراین، حتما طراحی ریسپانسیو سایت خود را با توجه به دستگاهی که بازدیدکننده برای مرور سایت شما استفاده می کند تغییر دهید.

 موبایل فرندلی

معنای موبایل فرندلی به این معنی است که سایت شما روی دستگاه های تلفن هوشمند به خوبی کار می کند.و برای اینکه بدانید سایت شما با گوشی هوشمند سازگار است یا خیر، توصیه می کنیم از تست موبایل فرندلی گوگل استفاده کنید.

7مشکلات محتوای تکراری را برطرف کنید

محتوای تکراری محتوایی است که به طور مکرر در بیش از یک آدرس وب ظاهر می شود، با محتوایی که دقیقاً یکسان یا بسیار شبیه به یکدیگر است.

وقتی موتورهای جستجو دو یا چند صفحه با محتوای مشابه پیدا می‌کنند، نمی‌دانند کدام صفحه را به نتایج جستجو اضافه کنند و این روی ظاهر آنها در صفحه اول نتایج جستجو تأثیر می‌گذارد.

سئو تکنیکال

آیا داشتن محتوای تکراری روی سئو تاثیر می گذارد؟

گوگل سایت شما را به دلیل داشتن محتوای تکراری جریمه نمی کند، اما بر رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر می گذارد، بنابراین سایت شما در موتورهای جستجو به رتبه های پایین تر می رسد.

چگونه مشکل محتوای برنامه ریزی شده را برطرف کنیم؟

شما باید محتوایی را که می خواهید نشان دهید از بین موارد تکراری موجود انتخاب کنید و به موتورهای جستجو دستور دهید فقط آن را نشان دهند و برای آن 3 راه حل دارید:

1- Re

متعارفاین یک عنصر HTML است که به مدیران وب‌سایت کمک می‌کند از مشکل محتوای تکراری جلوگیری کنند و به موتورهای جستجو می‌گویند که باید با یک صفحه خاص برخورد شود.

2- Meta Robots Noindex

ربات‌هایی که به HTML هر صفحه اضافه می‌شوند که می‌خواهید از فهرست‌سازی موتورهای جستجو حذف شود. آنها به روبات‌های جستجوگر اجازه می‌دهند تا آن‌ها را بخزند اما از ایندکس شدن آنها جلوگیری می‌کنند.

3- تغییر مسیر

تغییر مسیر محتوای تکراریبه تغییر مسیر همه URL های قدیمی محتوای تکراری به URL های متعارف اشاره دارد.به گفته MOZ، ریدایرکت راهی برای فرستادن کاربران و موتورهای جستجو به یک URL متفاوت از آدرسی است که در ابتدا روی آن کلیک کرده اند.

چرا تغییر مسیر اتفاق می افتد؟

هنگامی که شما هر نوع تعمیر و نگهداری را در سایت خود انجام می دهید، ممکن است باعث شود که پستی را حذف کنید، URL خود را تغییر دهید یا سایت خود را به دامنه جدید تبدیل کنید و زمانی که کاربر روی URL کلیک می کند، ممکن است به صفحه ای برسد که این کار را انجام نمی دهد.

در نتیجه این اصلاح وجود دارد.به عنوان مثال: هنگامی که ویرایش یا تغییری مانند حذف یک مقاله قدیمی انجام می دهید، می توانید URL قدیمی را با یک 301 به یک مقاله مرتبط جدید هدایت کنید.

دو نوع تغییر مسیر وجود دارد

تغییر مسیر 301به این معنی است که URL به طور دائم منتقل شده است

§ تغییر مسیر 302

به این معنی است که URL به طور موقت منتقل شده استبرخی از ابزارهایی که به شما کمک می کند بدانید آیا یک URL خاص در حال تغییر مسیر است یا خیر، Ahref و Screaming Frog هستند.

9-کدهای وضعیت و صفحه 404

کدهای وضعیت مجموعه ای از کدهای وضعیت سئو تکنیکال هستند که سلامت کلی یک وب سایت را بیان می کنند. آنها به کاربر می گویند وقتی یک مرورگر سعی می کند با وب سایت شما تماس بگیرد چه اتفاقی می افتد .به عبارت دیگر، سرور به درخواست مرورگر پاسخ می دهد.

وقتی از یک وب سایت بازدید می کنید، مرورگری که از آن استفاده می کنید، مانند گوگل کروم، درخواستی را به سرور سایت ارسال می کند و سرور با یک کد سه رقمی به نام کد پاسخ می دهد. کد وضعیت HTTPاست.

معروف ترین آنها:

کد 200

یعنی همه چیز در سایت خوب است.

کد 301

به مرورگر می گوید که URL به آدرس جدید منتقل شده است.

کد 500

سرور یک کد 500 را زمانی برمی گرداند که خطای داخلی سرور وجود داشته باشد که مانع از بازگشت صفحه شود و 500 خطا معمولاً به دلیل خطاهای کد یا پایگاه داده ایجاد می شود.

صفحه 404

قبل از ادامه خواندن، از شما می‌خواهم که به آدرس این صفحه بروید و تعدادی حروف یا اعداد تصادفی به آن اضافه کنید و ببینید چه چیزی برای شما ظاهر می‌شود، سپس دوباره به اینجا بازگردید.

این همان صفحه 404 است که برای شما ظاهر می شود و شما باید حداقل یک بار در یکی از سایت ها با صفحه 404 برای وارد کردن آدرس اشتباه مواجه شده باشید.

آدرس، اما ممکن است برای: سرور متوقف شده است- صفحه دیگر وجود ندارد، URL خراب است دلیل ظاهر شدن این صفحه هر چه که باشد، بازدیدکننده ای را که به آن رسیده است را از دست ندهید و او را مجبور کنید در سایت خود بماند و به مرور آن ادامه دهد.

بنابراین مطمئن شوید که محتوای صفحه به شرح زیر است: به بازدید کننده اطلاع می دهد که صفحه دیگر در دسترس نیست، مطمئن شوید که صفحه 404 شما با ظاهر و احساس برند شما مطابقت دارد.

از از دست دادن بازدیدکننده خودداری کنید و به او راه های جایگزین بدهیداگر مایل به دیدن 404 صفحه برای سایت های محبوب هستید، می توانید آنها را در اینجا مشاهده کنید.

10 - کدگذاری داده های ساخت یافته و اهمیت آن در سئو تکنیکال

فرض کنید شما یک عاشق کتاب هستید و می خواهید کتابی بخرید، پس به جستجوی آن در گوگل می روید و نام کتاب را تایپ می کنید، بنابراین این اطلاعات از بیرون در مورد نام نویسنده، رتبه بندی آن برای شما ظاهر می شود. تعداد صفحات آن، نوع کتاب و قیمت آن.. بنابراین کنجکاوی شما برای دانستن بیشتر در مورد آن بیشتر می شود، بنابراین برای خواندن ادامه مطلب بر روی لینک وبسایت کلیک کنید. خوب! این داده های مرتب شده ساده، داده های ساختاری هستند.

 سوالات متداول:

داده های ساختاریافته چگونه بر سئو تاثیر می گذارند؟

کدگذاری داده های ساختاریافته به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای سایت شما را درک و تفسیر کنند و با توصیف دقیق و غنی تر آن را به کاربر ارائه دهند.§ همچنین اطلاعات خاص تری را به کاربر نشان می دهد که احتمال کلیک مشتری بر روی لینک وب سایت شما را افزایش می دهد و در نهایت منجر به رتبه های بالاتر در نتایج جستجو می شود.

چگونه می توان داده های ساخت یافته را کدگذاری کرد؟

این کار توسط Schema.org انجام می شود که مجموعه ای از کد است که محتوای شما را به کدهایی که به راحتی قابل دستکاری هستند ترجمه می کند. موتورهای جستجو کد را می خوانند و از آن برای نمایش نتایج جستجو به روشی خاص و غنی تر برای بازدید کننده استفاده می کنند. این قطعه کد در وب سایت شما Schema.org برای یافتن نشانه گذاری مورد نیاز برای صفحه خود استفاده می شود، ممکن است دستور غذا، رتبه بندی، قیمت، شماره تلفن، دستورالعمل ها و غیره را نشان دهد.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙