نرخ تبدیل چیست؟

نرخ تبدیل یک عامل تعیین کننده بازاریابی است که برای اندازه گیری کارایی کمپین های مختلف بازاریابی استفاده می شود و به معنای درصد مشتریانی است که از کل تعداد بازدید از این پیشنهاد، پیشنهاد مورد نیاز را اجرا کرده اند. بگذارید برایتان بیشتر توضیح بدهم، مثلاً فرض کنید برای تخفیف در رستوران خود تبلیغ کرده اید و آگهی را بین 100 نفر پخش کرده اید، آن وقت فقط 20 نفر شرکت کردند.

این بدان معنی است که نرخ تبدیل 20٪ است. نرخ تبدیل، همانطور که اشاره کردیم، بستگی به درخواستی دارد که از مشتریان درخواست می کنید، وآن درصدی که به سمت کسب کار شما علاقمند می شوند و کشش پیدا می کنند، که نشان دهنده هدفی است که شما به دنبال آن هستید.

محبوب ترین این درخواست ها عبارتند از:

  • فروش
  • فرم داده را پر کنید
  • از طریق تلفن با شرکت خود تماس بگیرید
  • ارسال پیام از طریق برنامه های چت خصوصی مانند WhatsApp
  • برای یکی از نظرسنجی ها ثبت نام کنید
  • در لیست پستی خود مشترک شوید
  • یک فایل خاص را آپلود کنید
  • حساب کاربری خود را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

CTA چیست؟

این درخواست هایی که از مشتری درخواست می کنید معمولاً (CTA - Call To Action) نامیده می شوند و نرخ تبدیل بر اساس پاسخ مشتریان به CTA اندازه گیری می شود.

بنابراین، برای شما روشن می شود که نرخ تبدیل یکی از مهم ترین عواملی است که هنگام ارزیابی هر کمپین بازاریابی، صرف نظر از هدف آن، مورد توجه قرار می گیرد. این ابزاری برای محاسبه نرخ کلیک در سئو سایت نیز می باشد.

اکثراً، هر چه درصد تبدیل ها بیشتر باشد، بیشتر نشان دهنده موفقیت کمپین بازاریابی است ... اما مراقب باشید که درصدها شما را فریب ندهند و این چیزی است که بعداً برای شما توضیح خواهم داد.

نحوه محاسبه نرخ تبدیل

همانطور که در مثال قبلی اشاره کردم، محاسبه نرخ تبدیل بسیار ساده است، تنها چیزی که شما نیاز دارید این است که تعداد کل بازدیدهای پیشنهادی و تعداد مشتریانی که به CTA پاسخ دادند را بدانید.

با این نرخ تبدیل = (تعداد مشتریانی که هدف پیشنهاد را اجرا کردند / تعداد کل مشتریانی که پیشنهاد را پیدا کردند) * 100

به عنوان مثال، فرض کنید که یک تبلیغ مالی در فیس بوک با هدف فروش محصول در فروشگاه خود ایجاد کرده اید و پس از پایان دوره تبلیغات متوجه شده اید که 1500 نفر از فروشگاه شما بازدید کرده اند و فقط 100 نفر از آنها خرید.

بنابراین نرخ تبدیل 6.66٪ است (100 تقسیم بر 1500 حاصل ضرب در صد است). ما می‌توانیم مثال‌های زیادی بزنیم، اما فکر می‌کنم اکنون شما به خوبی می‌دانید که نرخ تبدیل چیست و چگونه می‌توانید آن را در هر کمپین بازاریابی محاسبه کنید.

اهمیت محاسبه نرخ تبدیل در بازاریابی

همانطور که قبلاً در تعریف نرخ تبدیل اشاره کردم، تعیین کننده بسیار مهمی در کارایی کمپین های مختلف بازاریابی در هر زمینه و هر پلتفرمی است، حتی در کمپین های بازاریابی خیابانی.

و این همه ماجرا نیست، دلایل زیادی وجود دارد که چرا همه بازاریابان علاقه مند به دانستن نرخ تبدیل همه کمپین های بازاریابی مختلف خود هستند.

1- مقایسه کمپین های مختلف بازاریابی

می‌توانیم از نرخ تبدیل برای مقایسه کامل کمپین‌های بازاریابی مختلف استفاده کنیم تا بدانیم - حتی اگر در ابتدا - کدام یک موفق‌تر است.

به خاطر داشته باشید که نرخ تبدیل فقط یک درصد است و این تنها عامل تعیین کننده ای نیست که باید هنگام مقایسه کمپین های بازاریابی مختلف به آن اعتماد کرد، همانطور که بعداً برای شما توضیح خواهم داد.

2- صفحات فرود مختلف را با هم مقایسه کنید

به همین دلیل است که بازاریابان به محاسبه نرخ تبدیل صفحات فرود مختلف برای آزمایش اثربخشی و سودآوری آنها متکی هستند.

پس از مقایسه نرخ تبدیل بین دو صفحه، تصمیم می گیرید صفحه ای را انتخاب کنید که به نرخ تبدیل بالاتری دست یابد تا به طور مستمر از آن در کمپین های بازاریابی مختلف استفاده کنید.

این روش مقایسه (A/B Testing) نامیده می شود و یکی از مهم ترین روش هایی است که بازاریابان برای بهبود نرخ تبدیل به آن تکیه می کنند..

توجه: اگر می خواهید بدانید صفحه فرود چیست و انواع آنها چیست و چگونه می توانید آنها را در کمپین های مختلف بازاریابی خود طراحی و بهره برداری کنید، به شما توصیه می کنم راهنمای زیر را مطالعه کنید.

نرخ تبدیل

3- منابع مختلف ترافیک را تست کنید

تصور کنید که برای همان محصول یک پیشنهاد دارید و برای این پیشنهاد در همان صفحه فرود، یکی در فیس بوک و دیگری در اینستاگرام، تبلیغ کرده اید.

بعد از تست متوجه شدم که تبلیغ فیسبوک نسبت به تبلیغ اینستاگرام نرخ تبدیل بالاتری دارد، به این معنی که ترافیک فیس بوک برای پیشنهاد شما مناسب تر است.

به همین ترتیب، بازاریابان برای دستیابی به نرخ سود بالاتر، بر انتخاب بهترین منابع ترافیکی که متناسب با پیشنهادات مختلفی است که تبلیغ می کنند، تکیه می کنند.

4- تبلیغات مختلف را تست کنید

هرچه نرخ تبدیل در تبلیغات بیشتر باشد، این به معنای خوب بودن تبلیغ و کسب نتایج مورد نیاز از آن است و این هدف از دانستن نرخ تبدیل برای هر تبلیغ است.

همچنین، بازاریابان برای آزمایش تبلیغات مختلف، تا زمانی که نسخه تبلیغاتی مناسب را پیدا کنند، به روش (A/B Testing) تکیه می کنند.

اگر شما یک کارآفرین هستید و می خواهید بدانید که آیا تیم بازاریابی شما کار خوبی انجام می دهد یا خیر، می توانید در مورد نرخ تبدیل آنها بپرسید.

بنابراین، در ابتدا می توانید کارایی تیم بازاریابی را ارزیابی کنید و سپس شروع به کندوکاو عمیق تر در اعداد و داده ها کنید.

جمع آوری داده ها و مقایسه عناصر مختلف در کمپین های بازاریابی یک گام اساسی است که بازاریابان برای ارزیابی و تصمیم گیری مناسب به آن تکیه می کنند.

اکنون که اهمیت نرخ تبدیل در کمپین های مختلف بازاریابی را می دانید، اکنون می خواهم یکی از اصطلاحات مربوط به نرخ تبدیل را بدانید.

اصطلاح چیست (CLICK THROUGH RATE - CTR)

ترجمه تحت اللفظی عبارت Click Through Rate نرخ کلیک است، اما ترجمه علمی عبارت است از درصد کلیک بر روی تبلیغ از کل تعداد بازدیدها یا برداشت های به دست آمده توسط این آگهی.

Impressions

این یکی دیگر از اصطلاحات بازاریابی است که به تعداد بازدیدهای تبلیغاتی شما اشاره دارد، اما هر برداشتی به یک کلیک تبدیل نمی شود و هرکسی که روی تبلیغ کلیک می کند و وارد صفحه فرود می شود خریدی انجام نمی دهد و به خریدار آن تبدیل می شود. تولید - محصول..

Click Through Rate

این اغلب به عنوان یک مرحله پیشرفته از مرحله نرخ تبدیل است که در آن کارایی خود تبلیغ سنجیده می شود، بنابراین هر چه تبلیغ جذاب تر باشد، کلیک های بیشتری دریافت می کند.

مفهوم CTR نه تنها در کمپین های تبلیغاتی استفاده می شود، بلکه در تعامل با نتایج موتورهای جستجو نیز استفاده می شود، به عنوان مثال، اگر در طول یک روز کامل 500 کاربر یک کلمه کلیدی را در گوگل تایپ کردند و یکی از مقالات شما در نتیجه دوم ظاهر شد.

در صفحه اول، و این مقاله شما 100 کلیک دریافت کرد، این بدان معنی است که او به نرخ CTR 20٪ دست یافت.

از اینجا مشخص می شود که CTR به این صورت محاسبه می شود (تعداد کلیک تقسیم بر تعداد بازدید یا نمایش).

اهمیت داشتن داده های دقیق نرخ تبدیل

قبلاً اشاره کردم که نرخ تبدیل همه چیز نیست و اغلب فقط یک ارزیابی اولیه از کارایی کمپین های بازاریابی شما است.

اجازه دهید چند مثال را به شما نشان دهم تا کل تصویر را روشن کنید و بدانید که برای قضاوت در مورد هر عنصر تبلیغات یا کمپین های بازاریابی به طور کلی به اطلاعات بیشتری نسبت به نرخ تبدیل نیاز دارید.

مثلاً فرض کنید متوجه شده اید که درصد تبدیل در یک تبلیغ 50 درصد است، از آن چه نتیجه ای گرفتید؟

کپی آگهی عالی

یا صفحه فرود عالی است؟

  • یا اینکه منبع ترافیکی که به آن تکیه کرده اید بیش از حد فوق العاده است.

اگر به شما بگویم که تعداد کل بازدید از صفحه فرود 2 است... بله، فقط دو نفر پس از مشاهده آگهی به صفحه فرود رفتند.

آیا فکر می‌کنید در این صورت، نرخ تبدیل معیاری برای موفقیت کمپین بازاریابی خواهد بود یا خیر؟... البته نه، زیرا نیاز به آزمایش بیشتری دارید.

تاثیر گذار بودن نرخ تبدیل

به همین دلیل است که ابتدا باید مطمئن شوید که مدت زمان کافی تست کرده اید و ترافیک قابل قبولی دریافت کرده اید تا مطمئن شوید که محاسبات شما دقیق است و نرخ تبدیل معنادار و تاثیرگذار خواهد بود.

مثال دیگر، فرض کنید دو تبلیغ روی یک محصول وجود دارد، اولی نرخ تبدیل 8 درصدی دارد و دومی فقط 5 درصد است، کدام یک از این دو تبلیغ سود بیشتری دارد؟

اگر اولین آگهی را انتخاب کردید، در اشتباه هستید، زیرا اطلاعات زیادی وجود دارد که باید بدانید، مانند:

• آیا ترافیک در دو آگهی یکسان است؟

بیایید فرض کنیم که منبع ترافیک یکسان است و تبلیغ اول 100 دلار قیمت دارد، در حالی که تبلیغ دوم فقط 20 دلار است. آیا فکر نمی کنید که تبلیغ دوم بهترین است؟

اگرچه نرخ تبدیل آگهی دوم کمترین است، اما در کل تبلیغ برای شما بسیار بهتر از تبلیغ اول است زیرا بسیار مقرون به صرفه تر از تبلیغ اول است.

و اگر همان 100 دلار را برای تبلیغ دوم خرج کنید، دو برابر نتیجه خواهید گرفت... و این هدف نهایی هر کمپین بازاریابی است.

بنابراین فریب نرخ تبدیل را نخورید و فکر کنید که همه چیز است، قبل از قضاوت در مورد هر کمپین بازاریابی باید به تمام داده ها و اطلاعات نگاه کنید.

بیشتر بخوانید

• هزینه هر آگهی چقدر است؟

زمانی که از مدت زمان آزمون و سایر اطلاعات مربوط به هزینه و نوع ترافیک آگاهی کامل دارید، از نرخ تبدیل برای ارزیابی کمپین های بازاریابی مختلف استفاده کنید.

چگونه نرخ تبدیل کمپین های بازاریابی خود را بهبود بخشیم

بهینه سازی نرخ تبدیل بسیار مهم و هدفی است که بسیاری از بازاریابان و کارآفرینان به دنبال آن هستند و به همین دلیل اصطلاح (CRO Conversion Rate Optimization) به وجود آمد.

برای رسیدن به این هدف باید مراحل زیر را دنبال کنید.

1- روی شخصیت مشتری مورد نظر خود تمرکز کنید

شناخت شخصیت خریدار مورد نظر شما اولین قدم در بهبود نرخ تبدیل در هر کمپین بازاریابی است.

شخصیت خریدار پرسونای مشتری است که در ذهن خود ترسیم می کنید و محتوایی مطابق با آن ایجاد می کنید، بر اساس اطلاعاتی که در مورد این شخصیت جمع آوری می کنید، مانند:

ارتباط جنسی

سن

کار

مشکلاتی که او از آنها رنج می برد (مشغول بودن - تربیت فرزندان - بودجه)

اهداف (افزایش درآمد - داشتن اندامی عالی - خرید خانه جدید)

وقتی این اطلاعات را بدانید، متوجه خواهید شد که با چه کسی صحبت می کنید، او از چه مشکلاتی رنج می برد، به دنبال چه اهدافی است و چه روشی را برای برقراری ارتباط ترجیح می دهد.

و پس از جمع آوری این اطلاعات و هر روشی که در بازاریابی به آن تکیه خواهید کرد:

  • تبلیغات پولی
  • مقالات در وبلاگ شما
  • انتشارات در سایت های شبکه های اجتماعی

متوجه خواهید شد که پس از استفاده از این اطلاعات در تولید محتوا و ارتباط با مشتری، به نرخ تبدیل بالاتر و در نتیجه سود بیشتری دست خواهید یافت.

2- نسخه تبلیغاتی خود را بهینه کنید

پس از جمع‌آوری داده‌های مختلف مشتریان خود، باید مطمئن شوید که نسخه تبلیغاتی شما احساسات آنها را نشان می‌دهد، زیرا بر کلمات قوی و تاثیرگذاری تکیه می‌کند که باعث می‌شود آنچه را که از آنها در تبلیغات خواسته می‌شود پیاده کنند.

اطلاعات زیادی وجود دارد که باید بدانید تا بتوانید یک نسخه تبلیغاتی حرفه ای بنویسید که به نتیجه برسد، بنابراین توصیه می کنم راهنمای زیر را مرور کنید:

نحوه نوشتن آگهی بازاریابی (راهنمای گام به گام شما)

که در آن با مثال های کاربردی یاد می گیرید که چگونه یک تبلیغ بنویسید که به نرخ تبدیل بالایی دست پیدا کند.

سوالت متداول:

صفحه فرود خود را  چگونه بهینه کنیم؟

صفحه فرود مهمترین چیز در هر کمپین بازاریابی است، اگر مشتریان ایده آل خود را بسیار دقیق هدف قرار دهید، بهترین نسخه تبلیغاتی ممکن را می نویسید.

و من ترافیک خوبی به صفحه فرود خود دریافت کردم ... و صفحه فرود بد بود، بنابراین فکر می کنید به نتایج مثبتی خواهید رسید ... البته پاسخ منفی است.

برای این کار، باید مطمئن شوید که صفحه فرود شما حرفه ای است و دارای ویژگی های زیر است:

  • زبان صفحه فرود باید آسان باشد.
  • رنگ ها باید یکدست باشند.
  • طراحی صفحه باید روی گوشی ریسپانسیو باشد (Responsive Design).
  • سرعت بارگذاری صفحه باید بالا باشد تا مشتری از انتظار خسته نشود و برود.
  • صفحه فرود باید حاوی شواهد اجتماعی باشد (شهادت یک متخصص - تجربه قبلی مشتری).

عناصر زیادی وجود دارد که باید در صفحه فرود موجود باشد و اگر به راهنمای صفحه فرود که قبلاً به آن اشاره کردم بروید، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را خواهید دانست.

تست A/Bچیست؟

همچنین هنگام صحبت در مورد اهمیت محاسبه نرخ تبدیل در کمپین های بازاریابی توضیح دادم که بازاریابان برای مقایسه عناصر مختلف هر کمپین بازاریابی بر این روش آزمایش تکیه می کنند.

مهم نیست که چقدر به کپی محتوایی که روی آن تکیه می کنید تسلط داشته باشید و همچنین صفحه فرود را بهبود ببخشید، باید آزمایش را ادامه دهید. برای این کار، سعی کنید:

  • آدرس های مختلف
  • صفحات فرود مختلف
  • رنگهای متفاوت
  • ترافیک مختلف
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙